Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i firma CDS Consulting  d.o.o. iz Sarajeva organiziraju konferenciju za novinare na kojoj će biti predstavljene analize vanjskotrgovinske razmjene u razdoblju 2011.- 2015. godine, sa posebnim osvrtom na trendove u 2015. godini, za sljedeće sektore i proizvode:

  1. Mlijeko i mliječni proizvodi,
  2. Perad i jaja,
  3. Voće i povrće i
  4. Gljive, šumski plodovi, ljekovito bilje, začinsko bilje, eterična ulja i med.

Konferencija za novinare će se održati 27.04.2016. godine u prostorijama Komore (Branislava Đurđeva 10, Sarajevo) sa početkom u 11:00 sati.

 Analize, za koje su korišteni podaci Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, prezentirat će predstavnici Vanjskotrgovinske komore BiH i  firme CDS Consulting  d.o.o. .

CDS Consulting  d.o.o  je firma koja domaćim i stranim klijentima nudi kreativna rješenja vezana za ekonomski razvoj, vođenje projekata, istraživanje, upravljanje, vladavinu prava i druge oblasti. Firma je osnovana početkom 2015. godine sa sjedištem u Sarajevu i okuplja tim od 13 profesionalnih konsultanata sa bogatim iskustvom na projektima USAIDa, Ambasade Švedske, Evropske Unije, GIZ-a i drugih organizacija.

 Očekujući Vaš dolazak unaprijed se zahvaljujemo na suradnji.

Materijali sa konferencije će biti dostupni za pregled i preuzimanje ovdje od srijede, 27.4.

Kontakt: info@cds.ba

www.cds.ba

Kontakt: Aida Kapičija: tel.033 566 272; e-mail: aida.kapicija@komorabih.ba.

Najava konferencije za medije i rezultata analize 26-4